Kasza jęczmienna z pieczarkami

Kasza jęczmienna z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    2 szklanki
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • masło

    5 dag
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną wypłukać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej, a następnie odcedzaić. Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

05.04.2012 07:24
super

caralajna

17.03.2012 20:52
pyszne jarskie danie :)

mirosława4

08.03.2012 19:12
smaczna

cooleczka

31.01.2012 09:58
z sosem grzybowym pycha

Mariusz10

30.12.2011 19:00
pyszna

magical66

24.12.2011 15:11
smaczna

gacopierz23

16.12.2011 18:19
smaczna

Ania67

07.12.2011 19:42
oj zjadłabym

Motorek

08.09.2011 10:50
smaczna

Grazyna0211

16.08.2011 11:52
smaczne danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat