Ziemniaki z patelni z kremem serowym

Ziemniaki z patelni z kremem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • groszku

    300 g
  • pęczek młodej cebulki

  • żółta papryka

    1 szt
  • KOTLETY WIEPRZOWE

    4 szt
  • margaryny

    3 łyżki
  • serka topionego

    200 g
  • mąki ziemniaczanej

    1 łyżka
  • pęczek szczypiorku

  • bulion

    1/4 litra
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1) Ziemniaki obrać.Oczyszczoną cebulę pokroić w plastry. Paprykę przepołowić, po usunięciu gniazd nasiennych umyć i pokroić w paski. Kotlety również pokroić w paski.
2) Ziemniaki obsmażyć na margarynie na złoty kolor.
3) Kolejno podsmażyć mięso, paprykę i cebulę, a następnie odstawić w ciepłe miejsce. Do głębokiej patelni wlać bulion, dodać serek topiony, zagotować, stale mieszając, zagęścić mąką ziemniaczaną.
4) do bulionu wsypać groszek, podsmażone mięso i warzywa, całość dusić ok 5 min. Umyty i osuszony szczypiorek posiekać i dodać do potrawy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

30.09.2010 10:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat