Sałatka wielowarzywna

Sałatka wielowarzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory zielone

    1 kg
  • ogórki

    1 kg
  • cebula biała

    1 kg
  • kalafior

    1 kg
  • pietruszka korzeń

    1/2 kg
  • marchewka

    1/2 kg
  • oliwa

    500 ml
  • ocet 10 %

    1 szkl
  • pieprz mielony

  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy na paseczki (lub trzemy na tarce do kapusty ,kalafiora dzielimy na malutkie różyczki.
Zalewa:
500ml. oliwy
1 szklanka octu 10%
gorczyca
ziele angielskie
pieprz mielony
sól
cukier.

Warzywa mieszamy wkładamy do słoików,zalewamy przygotowana zalewą,zamykamy i gotujemy 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat