Kopytka z gulaszem z piersi kurczaka

Kopytka z gulaszem z piersi kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    40 dag
  • rosół drobiowy

    1/2 litra
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki gotowane

    1|2 kg
  • mąka pszenna

    15 dag
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wymienionych składników robimy kopytka.Pierś kurczaka kroimy w kostkę oraz cebulę.Na rozgrzany olej wkładamy cebulę oraz piersi kurczaka.Smażymy ok.5 minut.Podlewamy rosołem drobiowym.Gotujemy do miękkości.Robimy zasmażkę,rozprowadzamy doprawiamy do smaku.Można dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

08.09.2013 10:29
pyszne danie

Izka192

05.01.2012 18:21
ciekawy dodatek do kopytek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat