Paluszki czekoladowo - cynamonowe

Paluszki czekoladowo - cynamonowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    100 ml
  • kuwertura pełnomleczna

    200 g
  • miękkie masło

    25 g
  • zmielony cynamon

    1 łyżka
  • cukier puder

    2 łyżki
  • zmielony cynamon

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietane zagotowac ,zdjąc z ognia.Kuwerturę pokroic na małe kawałki i z cynamonem i masłem dodac do śmietany rozpuścic stale mieszając.Rozmieszac na krem ,Napełnic masą szprycę z nasadką o dużym przekroju .Wyciskac paluszki długości 3 cm na folię aluminiową .Cukier puder wymieszac z połowa łyżeczki cynamonu i obtaczac w nim paluszki .Przechowywac w szczelnie zamkniętej puszce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

20.04.2013 08:19
fajny deser

Sylwia56

13.01.2012 18:33
fajny przepis

barbara11561

29.05.2011 09:46
Pyszne:)

bami

21.05.2011 11:08
Interesujące :)

Marzena34

28.03.2011 13:00
warto wypróbować

Jolanta40

27.01.2011 16:06
świetne

SmacznaPyza

15.09.2010 20:02
sorki, ale coś mi się wiesza strona...

SmacznaPyza

15.09.2010 20:01
może być dobre

SmacznaPyza

15.09.2010 20:01
może być dobre

SmacznaPyza

15.09.2010 20:01
może być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat