Toskańska zupa pomidorowa

Toskańska zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzałe pomidory

    1 kg
  • całe pomidory

    1 puszka
  • czosnek

    3 ząbki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • bazylia otarta Prymat

    1 kopiasta łyżka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • bułka czerstwa

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę, włożyć obrany i pokrojony por, czosnek i lekko podsmażyć. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, bazylię, przyprawę KUCHAREK, pieprz i 2 szklanki wody. Dusić do chwili, aż pomidory się rozgotują. Następnie dodać drobno pokruszony chleb i wymieszać. Naczynie przykryć i odstawić na 1 godz. Po tym czasie zupę zmiksować i lekko podgrzać. Podawać skropioną oliwą i posypaną zmielonym pieprzem.
(4 porcje)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (264)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

05.02.2015 13:25
zapomniałam, wszystkim smakowało :))))

Anonimowy

05.02.2015 13:25
warto ! polecam :-)

Konczi

01.08.2013 19:38
smaczne smaki

pkfpa

22.03.2013 16:01
Pięknie wygląda ta zupka, musi być pyszna, spróbuję zrobić http://partnerinvest.pl

Betka

13.03.2013 09:24
przepyszna zupka;)

Marlenka.S

22.02.2013 21:12
uwielbiam pomidorowke

Monika-twin

28.10.2012 10:11
ale smaczna zupka, toskanska.. juz sama naza zacheca

Pani Domu

19.09.2012 19:05
fajna zupka

Pani Domu

19.09.2012 19:05
fajna zupka

Sylwia56

08.09.2012 13:16
przepyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat