Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa borowikowa 2

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna
100 g
Bulion grzybowy
1 kostki
rosół z kury
300 ml
marchew gotowana
1 szt.
skrzydełka gotowane
2 szt.
śmietana
100 ml
skrobia
1 łyżeczka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
borowiki
5 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa 2

Namoczyć we wrzącej wodzie prawdziwki wraz z 100 g kaszy i kostką
grzybową na około 30 minut, gotujemy je w tej samej wodzie, dodajemy rosół z kury, pokrojoną w plastry marchew i rozdrobnione mięso ze skrzydełek. Skrobię kukurydzianą rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę. Doprawiamy pieprzem i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.08.2016 21:29
ja podaję ja w chlebie
Jolanta40 01.04.2012 22:00
uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak