Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z melonem i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 szt.
szpinak świeży 30 dag
pomidorki koktajlowe 10 dag
szynka suszona 10 dag plasterków
cebulka dymka 3 szt.
ocet winny 3 łyżki
oliwa 6 łyżek
wino białe 6 łyżek
cukier 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
estragon 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z melonem i szpinakiem

Melon umyj, osusz, przekrój na pół, usuń pestki, p[okrój na 12 cząstek. Każdą obierz.
Dymki pokrój w plasterki. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Listki szpinaku opłucz, osusz, ułóż na talerzu razem z melonem, pomidorkami, cebulką i plasterkami szynki.
Sos: Wymieszaj ocet winny z oliwą i białym winem. Wsyp cukier, posiekany estragon, pieprz cayenne i sól, wymieszaj. Sosem polej sałatkę, od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak