Fran bretoński

Fran bretoński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • cukier

    20 dag
  • mąka

    20 dag
  • sól

    szczypta
  • mleko

    3/4 litra
  • śliwki suszone pocięte

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić jaja z cukrem. Powoli dodawać mąkę, sól. żeby było gładkie. Konsystencja ma być gęstsza niż na naleśniki. Wysmarować bardzo duże i głębokie żaroodporne naczynie lub głęboką blachę, wlać miksturę, piec w 180°C aż ten mączny budyń się zetnie i z wierzchu będzie złoty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat