Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suche ciasteczka migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 250 g
cukier do smaku
sok z cytryny 1 szt
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: suche ciasteczka migdałowe

Do mielonych migdałów dodać cukier do smaku, sok z cytryny i odrobinę wody.
Wymieszać, następnie rozwałkować ciasto na desce na grubość 1,5 cm. Wycinać foremką ciasteczka np. w kształcie półksiężyca, obtaczać je w cukrze pudrze i układać na blasze. Suszyć w temperaturze pokojowej przez 1 dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak