Golonka z pieczarkową pierzynką

Golonka z pieczarkową pierzynką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    2 łyżeczki
  • ziołowe ziarenka smaku

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • oliwa

  • golonka

    2 tylna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą dodać soli i ugotować prawie do miękkości. Wyjąć golonki i przestudzić. Mąkę, paprykę, pieprz i ziarenka smaku wymieszać i obtoczyć golonki. Podsmażyć na oliwie. Podsmażone golonki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować skórę miodem zmieszanym z sosem sojowym. Pieczarki oczyścić, pokroić na pół. Jeśli są duże przekroić na 4 części. Cebulę pokroić w półplasterki. Wokół golonek ułożyć na przemian pieczarki z cebulą, lekko skropić sosem sojowym, podlać 1 szklanką wywaru z gotowania golonek i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

19.02.2012 08:46
lubione danie moego męża

ZEWA

11.02.2012 10:47
dzięki

angelika14

11.02.2012 09:59
aż od patrzenia nabrała mnie ochota na golonkę, a z pieczarkami wygląda i smakuje super

everything

17.01.2012 08:58
super wygląda i pewne tak samo smakuję ;-)

cukiereczek

27.12.2011 08:04
Jak pięknie podana

eli_555

03.05.2011 22:53
pycha

Jolanta40

13.01.2011 10:51
konkretne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat