Pianka truskawkowa

Pianka truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 litra
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko bardzo zimne. Ja wkładam do zamrażarki i 15 minut przed przyrządzaniem wyciągam. Galaretki rozpuścić w niecałej szklance wrzątku. Poczekać aż ostygnie. Mleko wlać mleko do wysokiego naczynia, dodać chłodną galaretkę i razem zmiksować. Po uzyskaniu pianki (ok.6-7 minut miksowania) włożyć do lodówki na godzinę. Podawać z lodami, bitą śmietaną.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa

16.12.2010 18:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat