Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń grzybowa ze świeżych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 500 g
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
śmietana 1\\2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 500 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń grzybowa ze świeżych grzybów

Umyte,oddzielone od kości mięso lekko zarumienić na smalcu.Włożyć do rondla,dodać pozostały tłuszcz,pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekane,umyte grzyby.Oprószyć solą i pieprzem.Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.Do miękkiego mięsa dodać śmietanę,przyprawić.Mięso pokroić,włożyć na półmisek i obłożyć grzybami i polać sosem.Podawać z ryżem na sypko.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 08.07.2011 13:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak