Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyki wiejskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 40 dag
kajzerka pół sztuki
jajko 1 sztuka
cebula 2 sztuki
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyki wiejskie

Mięso zemleć wraz z zamoczoną kajzerką, dodać jajko i doprawić pieprzem. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotlety, spłaszczamy je by wyglądały jak befsztyki. Na patelni rozpuścić tłuszcz, podsmażyć cebulę, pokrojoną w jak najcieńsze talarki, nie dopuszczając do zbytniego zrumienienia. Zdjąć ją z patelni i odłożyć. Na tym samym tłuszczu smażymy kotlety. Po przewróceniu posolić, położyć na wierzchu cebulę i na wolnym ogniu dosmażać. Befsztyki podawać z ziemniakami z wody, odsmażanymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.06.2013 09:54
pewnie świetnie smakuje
pajbek 05.11.2012 15:44
Ciekawy pomysł i chyba smaczny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak