Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z sosem koperkowo-ziołowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała
1/2 główki
Sos sałatkowy:
ocet balsamiczny
1 łyżka
cukier
2 szczypty
sól do smaku
Sklep Prymat
marchewki
2
olej roślinny
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z sosem koperkowo-ziołowym

Kapustę szatkujemy, a marchewkę trzemy na małej tarce. Sos koperkowo-ziołowy rozrabiamy z olejem rzepakowym oraz octem balsamicznym i polewamy nim warzywa. Dodajemy cukier oraz sól do smaku i całość mieszamy. Można spożywać od razu jednak najsmaczniejsza jest następnego dnia, gdy kapusta puści soki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 11.01.2012 21:48
smaczna
Jolanta_P-S 02.07.2011 22:00
też taka lubię
Henryka2 01.07.2011 20:20
Oj, jak ja to lubię!
Mateusz/matikor 01.07.2011 18:14
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak