Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek szpinakowy z bekonem i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 20 dag
bekon 20 dag
jajko 4
ser żółty 10 dag
papryka czerwona
oliwa 2 łyżki
mleko 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placek szpinakowy z bekonem i serem

Umyć i odsączyć szpinak, na patelni rozgrzać oliwę , dodać posiekaną cebulę , potem dodać pokrojony w paseczki bekon i dusimy 2 minuty. Następnie dodajemy szpinak , paprykę pokrojoną dusimy , mieszając , jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawami wylać na patelnię i wymieszać . Smażymy kilka minut a gdy zauważymy że spód już się zarumienił to za pomocą łopatki zsunąć na talerzyk i ponownie przełożyć na patelnię rumianą stroną do góry , posypać startym serem i krótko smażyć .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak