Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SZALOTKI MARYNOWANE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotka
1 kg
ziele angielskie
4 ziarnka
Sklep Prymat
koper
4 galązki
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
woda
6 szklanek
sól
1 łyżka kopiata
Sklep Prymat
cukier
3 łyżki
ocet 10 %
1/4 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4 ziarnka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SZALOTKI MARYNOWANE

Cebulki gotować we wrzątku ok. 3 minuty.Odcedzić i schłodzić zimną wodą. Ułożyć w słoikach, do każdego dodać po 1-2 ziarna ziela angielskiego, pieprzu, koper i liść laurowy. Z wody octu, soli i cukru przygotować zalewę. Zalać przygotowane słoiki i zakręcić. Następnie pasteryzować ok . 20 minut. Pyszne są do szaszłyków. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak