Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok herbatnikowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1 op.
margaryna 250 g
mleko 1/2 szkl.
cukier 1 szkl.
kakao 2 łyżki
herbatniki 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Blok herbatnikowy

1. Mleko wlej do rondelka, wsyp cukier, dodaj margarynę. Cały caas mieszając, zagotuj na małym ogniu.
2. Herbatniki pokrusz. Mleko w proszku wymieszaj w misce z kakao. Wlej rozpuszczoną margarynę, dodaj herbatniki, dokładnie wymieszaj. Ciepłą masą napełnij wąską, podłużną foremkę. Gdy masa wystygnie, włóż do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.08.2013 00:04
wieki nie jadłam takiego bloku,muszę zrobić
Ewelina38 26.01.2013 22:07
dawno go nie robiłam, a właściwie nawet o nim zapomniałam a przecież jest tak pyszny... :P)
Poison1988 07.12.2012 18:16
brzmi smacznie :)
Aleksandraa 01.10.2012 20:37
świetny
Dorota37 29.04.2012 14:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak