Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truflowe koronki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 150 g
czekolada pełnomleczna 100 g
śmietana kremówka 200 ml
masa orzechowo - nugatowa 200 g
metalowe foremki, rozetki 80 sztuk
masło 100 kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Truflowe koronki

Czekolady połamac podgrzac z śmietaną kremówką oraz masło kokosowe stale mieszając ,aż powstanie gładka masa ,krótko zagotowac ,przelac do misy.Masę orzechowo - nugatowa dodac i dobrze wymieszac ,aż zacznie połączy się w jednolitą masę ,oziebic od czasu do czasu przemieszac schłodzona masę rozmieszac mikserem ,aż osiągnie konsytencję kremu .Małymi partiami napełnic szprycę z ząbkowaną nasadką i wyciskac masę do foremek .Ozdobic każda truflą i przechowywac je w chłodnym miejscu ,zawinięte w folię aluminiową lub celafon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.09.2013 07:18
fajne koroneczki
RenataZ-et 04.09.2013 21:16
fajny pomysł na pyszny deser
edyta44 12.11.2012 10:14
pysznosci
Norgiusz 06.11.2011 07:10
mniam mniam
SyMiki 16.10.2011 21:49
oj chciałabym zrobić, ale nigdzie nie widziałam masła kokosowego
barbara11561 09.09.2011 10:38
cudo i do tego słodziutkie:)
smakoszek 26.07.2011 10:20
śmaczniutkie-pycha
ben-ka 13.05.2011 19:39
Jaki świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak