zupa zbójecka

zupa zbójecka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone papryki

    2 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • ziemniaki 3

    3 szt.
  • koperek

  • masło

    5 łyzek
  • sól, pieprz

  • słodka papryka Prymat

  • śmietana 18-procentowa

    1 szkl.
  • mąka

    4 łyżki
  • filet z kurczaka

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę bulionową wrzucamy do grnka z wodą.
Paprykę, cebulę i ziemniaki w kostkę, fileta w paski.
paprykę z cebulą rumienimy na maśle. Wkładamy do wywaru. dodajemy ziemniaki i mięso. Podkoniec gotowania wlewamy koncentrat.
Szklankę śmietany mieszamy z 4 łyżkami mąki i dodajemu do zupy. Przyprawiamy. Posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piekarz29

29.11.2011 19:42
smaczna

darus

30.08.2011 16:27
fajna

marcin36

03.02.2011 12:51
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat