pierś z kurczaka w cieście drożdżowym

pierś z kurczaka w cieście drożdżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • jajka

    2
  • drożdże

    2 dag
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

  • sól i pieprz do smaku

  • filet z kurczaka

    40 pieczony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże połączyć z cukrem i rozprowadzić letnim mlekiem. Dodać kilka łyżek mąki. Następnie odstawić do wyrośnięcia. Rozczyn wyrobić z resztą mąki, żółtkami, szczypta soli oraz stopionym i przestudzonym masłem. Delikatnie dodać pianę z białek i wszystko razem połączyć. Mięso pokroić na kawałki. Skropić sosem sojowym i oprószyć solą i pieprzem. Zanurzać w cieście drożdżowym i smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat