Półmisek ze sledziami

Półmisek ze sledziami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    8 plastrów
  • jabłka

    2 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • majonez

    200 ml
  • kukurydza

    8 minikolb
  • cebula

    1/2 szt.
  • musztarda miodowa

    4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • oliwki

    2 łyżki
  • ogórki

    2 szt.
  • jaja na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Obrane jabłka i cebulę zetrzeć na tarce, wymieszać z połową majonezu, doprawić. Płaty posmarować masą, na każdym ułożyć po kolbie kukurydzy, pasku papryki, kawałku ogórka i cebuli. Filety złożyć na pół i ułożyć wokół brzegu talerza. Ozdobić resztka majonezu. Dwa jajka posiekać, rozetrzeć z musztardą i oliwą. Doprawić. Matiasy posmarować masą, przekroić je wzdłuż na połówki , zwinąć 8 rulonów, ułożyć na środku talerza. Udekorować pozostałymi jajkami pokrojonymi w ósemki, oliwkami i natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat