Chłodnik szczawiowy

Chłodnik szczawiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 szklanki
  • kefir

    1 l
  • śmietana mala

    1 kubek
  • szczaw

    20 dag
  • jaja na twardo

    4 szt
  • szczypiorek, koperek

    do smaku
  • sól, cukier

    do smaku
  • masło

    2 - 3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw przebrać, umyc , usunąć ogonki,jak najdrobniej posiekać. Rozpuścić masło i dusić na nim szczaw na małym ogniu pod przykryciem. Wystudzić. Kefir wymieszać ze śmietaną i bulionem, roztrzepać trzepaczką, dodać szczaw, posiekana zieleninę oraz pokrojone w cząstki jaja. Doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami z wody,okraszonymi skwarkami ze słoniny lub wędzonki. /Ziemniaki podajemy na osobnym talerzyku/.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat