Tosty paprykowe z piekarnika

Tosty paprykowe z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • strąka papryki czerwonej i zielonej

    po 1/3
  • łyżka posiekanego szczypiorku do pasty+ 1 łyżka do posypania

    1
  • łyżki gęstej śmietany do ozdoby

    2
  • plasterki szynki gotowanej

    3-4
  • łyżki majonezu

    2
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • chleb tostowy

    kilka z ziarnami
  • papryczka chili

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę pokroić na nieco mniejsze kawałki, szynkę w kostkę. Wszystkie składniki pasty włożyć do małego pojemnika blendera i zmiksować na pastę. Doprawić solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmarować dość grubo przygotowaną pastą, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo folią aluminiową. Zapiekać ok. kilka/kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 180st. C aż ładnie się zrumienią. Podajemy na gorąco przybrane kleksem śmietany, paseczkami papryki i posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

18.06.2012 08:32
pycha

agnieszka214

17.03.2012 07:31
apetyczne

Anna152

08.10.2011 07:44
na pewno smaczniutkie

Agnik

04.08.2011 20:56
smakowite

satysfakcjakuchenna

13.07.2011 09:50
cudo

ZEWA

09.05.2011 19:54
szybko i smacznie

Aleksandra45

18.11.2010 13:46
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat