Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z masą twarogową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
masło 125 g
jajko 1 szt.
olejek waniliowy 1/2 łyżeczki
mąka 1,5 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól
wiórki kokosowe 100 g
cukier waniliowy 1 op.
budyń waniliowy 1 op.
owoce
twaróg 400 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z masą twarogową

1. Cukier i masło zmiksuj. Wbij jajko, dodaj olejek waniliowy i 1/4 szklanki zimnej wody, połącz. wsyp mąke, sodę, sól i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszaj.
2. Blachę wyłóż pergaminem, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta. Lekko spłaszcz, na środku zrób wgłębienie, napełnij owocami.
3. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym i budyniem. Masę rozsmaruj na ciastkach grubą warstwą. Piecz 20-30 min. w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 07.05.2013 08:14
serowe ciasteczka są super
Andzia1977
Andzia1977 26.05.2012 12:45
ciekawe
Małgosia6 08.02.2012 22:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak