Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowo-korzenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
imbir starty 10 dag
cukier żelujący 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowo-korzenna

Truskawki oczyszczamy i lekko rozgniatamy. Dodajmy starty imbir i cukier żelujacy. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy max 5 min. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 27.07.2012 13:47
bombowy przepis
Smakuj 24.07.2011 16:54
dobre
Małgorzata113 25.06.2011 09:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak