Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po węgiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki kilka
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
wołowina 40 dekagramów
woda 1 szklanka
przecier pomidorowy
papryka 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
przyprawa papryka
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po węgiersku

Placki Ziemniaki zetrzeć wraz z cebulą na papkę, dodać mąkę jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju. Sos Wołowinę pokroić w kostkę. Do garnka wlać oliwę i wrzucić mięso, Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Następnie wlać wodę, dodać liść laurowy oraz przyprawy. Następnie wrzucamy do garnka pokrojone w paski pieczarki oraz paprykę. Zalewamy przecierem pomidorowym. Dusić ok 1,5 godziny. Ponieważ w sosie jest mięso wołowe należy je dusić dość długo aby uzyskało odpowiednią kruchość i smak. Kiedy wszystko jest już gotowe wykładamy na talerz placki i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 22.06.2011 12:27
Placki ziemniaczane to tylko z mięsem! Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak