Makaron podsmażany z jajkiem i szczypiorkiem

Makaron podsmażany z jajkiem i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu

    1 garść
  • jajka

    1 sztuka
  • posiekanego szczypiorku

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • olej

    1 łyżka
  • pomidor

    3 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podane składniki odpowiadają jednej małej porcji. Jeśli więc ktoś lubi sporo zjeść, proponuje zwiększyć ilość składników.
Na patelni rozgrzewany olej. Gdy olej będzie mocno rozgrzany wkładamy na patelnię wcześniej ugotowany i odsączony już makaron. Podsmażamy go delikatnie. Następnie do makaronu wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku, podsmażamy. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany drobno koperek. Podsmażyć możemy danie delikatnie lub mocniej, jeśli ktoś lubi bardziej przysmażone jajka. Możemy także dodać starty na jarzynówce ser żółty. Tak przygotowany makaron z jajkami przekładamy na talerz i podajemy z pomidorkiem, ogórkiem lub dowolną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

31.10.2013 17:14
Ciekawe danie

IKrakowianka

05.09.2013 20:37
pomysłowe :)

RenataZ-et

11.04.2012 10:48
super pomysł na śniadanie

jolajka

09.10.2011 16:52
ulubione danie mojego syna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat