Ogórkowa z duszonych ogórków :

Ogórkowa z duszonych ogórków :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 udko z kurczaka

  • 1 duża marchewka

  • 1/8 selera

  • pora

  • 2 ziela angielskie

  • 2 łyżki masła

  • 2 łyżki pokrojonego koperku

  • ½ szklanki słodkiej śmietanki

  • pieprz mielony

  • 4 szklanki wody

  • ziemniaki

    3 szt
  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • liść laurowy

    1 szt.
  • pietruszka

    1 szt
  • ogórki kiszone

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka , marchew, pietruszkę, seler , por, ziele angielskie, liść laurowy , kostkę bulionową – zalać wodą i gotować 40 minut .W tym czasie ugotować ziemniaki w mundurkach , obrać i pokroić w plastry ( lub pół plasterki ). Ogórki pokroić w cienkie słupki i dusić na maśle 5 minut – wsypać koper i jeszcze 32 minuty podsmażać. Z wywaru wyjąć mięso i warzywa ( można je użyć na pierogi, paszteciki, krokiety ). Do wywaru dodać duszone ogórki z koprem , ziemniaki i kawałek pokrojonej marchewki z wywaru. Gotować 10 minut. Dodać śmietankę .Doprawić pieprzem i przyprawą do zup.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

28.05.2011 11:09
Bardzo lubię ogórkową :)

Agnik

21.05.2011 14:34
mniam

wedith1

03.05.2011 10:12
Ależ ta zupka musi być pyszna!!!!!!

ZEWA

18.12.2010 13:25
do wypróbowania

stokrotka

05.10.2010 17:29
Pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat