jajka faszerowane rybą

jajka faszerowane rybą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • Wędzona ryba

  • tłuszcz

  • śmietana

    2 dag
  • Szczypiorek cienki

  • koperek

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo następnie delikatnie wyjąć z nich żółtka. Z żółtek i ryby przygotować nadzienie. Żółtka utrzeć z tłuszczem (masłem lub margaryną) dodać rybę i utrzeć na jednolita masę. Dodać gęstej śmietany i posiekaną zieleninę. doprawić do smaku. tak przygotowaną masą napełniać połówki jajek. Nadzienie można doprawić do smaku dodając sok z cytryny i chrzan ze słoiczka można także dodać korniszonów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknbozka

01.11.2011 09:39
jeszcze takich nie jadłam z rybą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat