Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane rybą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
Wędzona ryba
tłuszcz
śmietana 2 dag
Szczypiorek cienki
koperek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane rybą

Ugotować jajka na twardo następnie delikatnie wyjąć z nich żółtka. Z żółtek i ryby przygotować nadzienie. Żółtka utrzeć z tłuszczem (masłem lub margaryną) dodać rybę i utrzeć na jednolita masę. Dodać gęstej śmietany i posiekaną zieleninę. doprawić do smaku. tak przygotowaną masą napełniać połówki jajek. Nadzienie można doprawić do smaku dodając sok z cytryny i chrzan ze słoiczka można także dodać korniszonów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 01.11.2011 09:39
jeszcze takich nie jadłam z rybą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak