Faszerowane śledzie

Faszerowane śledzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    4 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • chleb tostowy

    4 kromki
  • masło

    4 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • cytryna

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać, chleb pokroić w kosteczkę. Czosnek zmiażdżyć. Śledzie sprawić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. 1, 5 łyżki masła rozpuścić i zeszklić na nim czosnek, dodać chleb tostowy i przyrumienić. Zdjąć z ognia, grzanki przełożyć do miseczki i wymieszać z jajkiem i natką. Farszem nafaszerować ryby, przełożyć je do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą, rozłożyć na nich plasterki cytryny, masło i piec przez około 25- 30 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

08.06.2013 21:45
Super kolacja

RenataZ-et

01.06.2012 19:44
super kolacja

max1980

23.04.2012 21:33
no to są śledzie

Katarzyna/kate1980

22.04.2012 20:55
ja również zjadłbym takiego śledzika

Iwusia

14.07.2010 12:30
Ale bym zjadła teraz takiego śledzika :) Przepis jest interesujący.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat