Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane śledzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4 sztuki
jajko 2 sztuki
chleb tostowy 4 kromki
masło 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
cytryna 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane śledzie

Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać, chleb pokroić w kosteczkę. Czosnek zmiażdżyć. Śledzie sprawić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. 1, 5 łyżki masła rozpuścić i zeszklić na nim czosnek, dodać chleb tostowy i przyrumienić. Zdjąć z ognia, grzanki przełożyć do miseczki i wymieszać z jajkiem i natką. Farszem nafaszerować ryby, przełożyć je do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą, rozłożyć na nich plasterki cytryny, masło i piec przez około 25- 30 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.06.2013 21:45
Super kolacja
RenataZ-et 01.06.2012 19:44
super kolacja
max1980 23.04.2012 21:33
no to są śledzie
Katarzyna/kate1980 22.04.2012 20:55
ja również zjadłbym takiego śledzika
Iwusia 14.07.2010 12:30
Ale bym zjadła teraz takiego śledzika :) Przepis jest interesujący.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak