Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
4 szklanki
ocet 10 %
1 i 1/3 szklanki
sól
7 płaskich łyżeczek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3-4 szt
Sklep Prymat
cukier
0,5 szklanki
grzyby leśne
ile nazbieram
cebula
2-3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
10 ziaren
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
6-8 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

grzyby czyścimy ,gotujemy w osolonej wodzie.
Zalewa
Woda,ocet ,cukier -gotujemy.
do wyparzonych słoików wrzucamy pokrojoną cebulę,kilka ziaren pieprzu ,ziarenko ziela angielskiego,kawałek listka. Wkładamy gorące odcedzone grzybki i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i stawiamy na pokrywce.
Jeżeli zostanie zalewy ,przelewamy zimną do słoiczka i zostawiamy na kolejne zbiory grzybków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.07.2012 10:46
rewelacja
Ewelina38 02.08.2011 10:09
pyszne grzybeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak