krokiety z kapustą i pieczarkami

krokiety z kapustą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    3 sztuki
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • kapusta kiszona

    500 gram
  • pieczarki

    400 gram
  • pieprz

    do smaku
  • kucharek

    do smaku
  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • cebula

    1 sztuka
  • mleko

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste odgotowujemy, mąke , 2 jajka , mleko , odrobine soli, i 2 łyżki oleju miksujemy, smażymy naleśniki. Pieczarki myjemy ścieramy na tartce. kapuste odcedzamy , podsmażamy , dodajemy pokrojoną w kostke cebule dodajemy do niej pieczarki , doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz kucharkiem. Farsz dusimy ok 20 minut, mieszamy co jakiś czas. Niewielką ilośc farszu nakładac na naleśniki i zwijac w zamkniete rulony. Tak przygotowane naleśniki panierujemy w jajku bułce tartej i smażymy na złoty kolor .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AGNIESZKA144

27.05.2012 20:54
pycha

ewa84

14.08.2011 21:56
pycha

ewa84

14.08.2011 21:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat