Filety z morszczuka w cieście

Filety z morszczuka w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów z morszczuka

    600 g
  • jaja

    3 szt
  • mleko

    500 ml
  • musztarda

    3 łyżki
  • mąka

    250 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • koperek posiekany

    2 łyżki
  • posiekana pietruszka

    2 łyżki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • cytryna

    1 szt
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z morszczuka przyprawiamy solą, pieprzem, musztardą, tymiankiem i sokiem z cytryny. Filety odstawiamy na pół godz. w chłodne miejsce. Jaja roztrzepujemy dodajemy mleko i mąkę, cały czas mieszając. Do tego dodajemy pietruszkę i koperek i mieszamy dalej. Filety obtaczamy najpierw w mące, potem w cieście a następnie kładziemy je na rozgrzany olej i smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

17.12.2014 11:18
bardzo fajny pomysł

malaczarna23

13.12.2011 10:07
pycha

Juleczka20

04.08.2011 09:13
super

tomek18

08.06.2011 13:43
pyszne

m1monika

04.06.2011 22:26
pyszna rybka

Agnik

20.05.2011 13:40
mniam

Danuta_Prorok

11.03.2011 12:46
pycha

ewelina63

15.01.2011 15:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat