tarta śliwkowa

tarta śliwkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • masło

    12 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • żółtko

  • śliwki

    75 dag
  • cukier

    15 dag
  • cynamon

  • woda zimna

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z mąki, masła, cukru, żółtka zagnieść ciasto i schłodzić je. Śliwki umyć i pozbyć się pestek. 1/3 cukru zrumienić na patelni dodać śliwki i pozostały cukier, następnie dodać cynamon i całość zrumienić. 2/3 Ciasta wyłożyć formę do tarty a także brzegi. Ułożyć śliwki i na wierzchu zrobić z pozostałego ciasta kratkę. Piec ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beatris

12.05.2013 19:55
Bardzo smakowicie się zapowiada. Z chęcią zjadłabym kawałeczek takiej tarty.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat