Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka faszerowana wołowiną

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości
60 dag
cebula
1 szt
różnokolorowe papryki
3 szt
czosnek
2 ząbki
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
bulion wołowy
500 ml
orzechy włoskie
50 gram
natka pietruszki
1 pęczek
oregano
1 łyżka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
oliwa
70 ml
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana wołowiną

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, czosnek dodatkowo utrzeć z odrobiną soli. Paprykę przekrój na pół i usuń pestki. Mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i cebulę, kiedy się zeszkli dodaj mięso i smaż dalej około 5 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy oraz połowę bulionu i duś całość 20 minut, do czasu aż mięso będzie miękkie. Gotowe mięso nałóż do przygotowanych wcześniej połówek papryki. Papryki przełóż do naczynia do zapiekania, całość podlej resztą bulionu i zapiecz 20-25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Papryki podawaj na ryżu, posypane natką, posiekanymi orzechami i sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak