Tarta szparagowa

Tarta szparagowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    300 g
  • brokuły

    250 g
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • cukinia

    100 g
  • szczypiorek

    1\\4 pęczka
  • cebula dymka

    1 szt
  • śmietana

    50 ml
  • sól

    do smaku
  • żółtko

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • Sos Holenderski:

    1 szt
  • ser gouda

    80 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić i rozwałkować na cienki pla­cek, wyłożyć na natłuszczoną tortownicę (26 cm) i uformować wysoki brzeg, nakłuć widelcem. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Szparagi opłukać, obrać i pokroić na kawałki długości 3 cm. Brokuły umyć i podzielić na różyczki.Cukinię umyć i po­kroić w plastry. Cebulkę oczyścić, umyć i posie­kać. Szparagi i brokuły blanszować ok. 5 min w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i osączyć.Szczypiorek oczyścić, posiekać, wymieszać z warzywami. Żółtko wymieszać z jajem, śmie­taną, sosem, serem, solą i pieprzem, dodać do warzyw. Warzywa wyłożyć na ciasto, tar­te wstawić do piekarnika i piec ok. 50 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

25.07.2011 18:36
super

Ania67

04.07.2011 09:43
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat