Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ryżowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
ryż 300 gram
żółtko jajek 2 szt
rodzynki 50 gram
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1/2 szkl
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy

Ryż wypłukać i odsączyć.1/4 l mleka wymieszać z żółtkami.Resztę mleka zagotować z masłem i cukrami stale mieszając.zdjąć z ognia,dodać mleko z żółtkami,wymieszać i ponownie zagotować.Wsypać ryż i gotować na bardzo małym ogniu,aż wchłonie mleko.Masę wymieszać z rodzynkami i przełożyć do formy na babkę.Pozostawić do całkowitego wystygnięcia.Podawać z sosem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 22.12.2013 15:49
z pewnością będzie smaczny
Grażyna13 12.12.2013 12:51
Ciekawy przepis :)
Pani Domu 27.07.2013 16:52
ciekawy pomysł
ankaryba 24.06.2013 10:50
fajny przepis :-)
anemon 17.11.2012 20:13
Bardzo interesujący przepis.
misia53 30.10.2012 18:45
ciekawy budyń...
Krystyna32 21.09.2012 09:09
super
Wafelek2601 15.03.2012 10:57
extra
IZABELA29 24.12.2011 10:05
pewnie pyszny
Ania67 13.10.2011 10:02
pychotka
Justa32 08.08.2011 17:47
smaczne
Justa32 03.08.2011 20:07
bardzo ciekawy
IZABELA29 14.06.2011 09:50
nigdy nie robiłam warto spróbować .
1j1o1l1a1 13.06.2011 21:52
dobry deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak