Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 główka
  • cebula

    2 sztuki
  • ryż

    20 dkg
  • łopatka wieprzowa

    1/2 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę obgotować w osolonej wodzie. Delikatnie porozdzielać liście odkrawając twarde części.
Łopatkę zmielić. Dodać do niej surowe jajka oraz posiekaną i zeszkloną cebulę. Doprawić do smaku. Na każdym liściu sałaty układać farsz, zwinąć gołąbki. Ułożyć je w rondlu, podlać wodą (żeby woda je zakryła) i dusić do miękkości. Kiedy będą gotowe wyjąć je z wody, dodać koncentrat, doprawić do smaku, kiedy zacznie się gotować zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Podawać gołąbki polane sosem.

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Granita

02.02.2014 13:50
wyglądają smacznie

pajbek

13.07.2013 14:58
Wyglądają na bardzo smaczne :-)

Beatris

07.04.2013 10:31
Takie zawijane w liście kapusty są wg mnie najsmaczniejsze.

Alex_M

05.04.2013 10:27
wspanialy obiadek :)

Bernadeta

14.02.2013 09:34
uwielbiam

IZABELA29

21.01.2013 11:59
takie bardzo lubimy

romanrafal

20.01.2013 13:02
pycha

IlonaAlbertos

17.01.2013 15:57
Bardzo lubię gołąbki w pomidorach, zarówno z ryżem, jak i z kasza gryczaną.

ben-ka

15.01.2013 09:58
gołąbki to i ja lubię:)

Łukasz15

29.06.2012 20:15
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat