Karp w winnej galarecie

Karp w winnej galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe wino

    2\\3 szklanki
  • cytryna

  • natka pietruszki

  • marchewka

  • sól

  • pietruszka

  • żelatyna

  • karp

    70 dag filet
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    10
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia dzielimy na porcję , jarzyny obrać , pokroić zalać woda i gotować pół godziny , wrzucić jeszcze listek i pieprz , potem odcedzamy . Do 2 szklanek wywaru dodajemy 5 łyżek wina sól , pieprz i doprowadzamy do wrzenia , następnie wkładamy ryby i bardzo powoli gotujemy tak z 20 minut.Rybę potem schłodzić w wywarze wyjąć , wywar przecedzić . Zaś z żelatyny ,wywaru i reszty wina , który nam został przygotowujemy roztwór według instrukcji na op. Schładzamy. Do naczynia wlewamy trochę galaretki , układamy na tej warstwie porcje ryby , możemy przybrać plastrami z cytryny , natką , czyli gałązką , oliwkami , odstawiamy do schłodzenia .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat