Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsno-kapuściana

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kury
1/2 kg
wloszczyzna z rosołu
1 pęczek
kapusta kiszona
40 dag
cebula
2 sztuki
papryka mielona
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jaja
3 sztuki
bułka tarta pikantna
2 łyżki
smalec
2 łyżki
ser żółty
15 dag
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsno-kapuściana

Mięso gotowane i włoszczyznę, cebulę mielimy. Kapustę odciskamy z nadmiaru kwasu i gotujemy. Łączym,y ze soba wszystkie skąłdniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak