Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy Mix z Indyka
1 mała czerwona papryka
2 łyzki sos sojowy-ciemny
2 łyżki mąka ziemniaczana
1 żółtko
pół pęczka natki pietruszki-posiekanej
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól,pieprz (wg.uznania)
olej do smażenia
Smaczne na obiadek jak i również do świeżej bułeczki ,mniam :-)
Pierś myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy na plasterki,potem na paski następnie w drobną kosteczkę.
Dodajemy paprykę też pokrojoną w drobną kostkę. Wlewamy 2 łyzki sosu sojowego,mieszamy i do lodówki na min.pół godz
Po tym czasie wyjmujemy,dorzucamy żółtko ,starty czosnek,cebulkę , posiekaną natkę pietruszki i dwie łyżki mąki.Doprawiamy solą i pieprzem(mieszamy)
Rozgrzewamy olej na patelni,nabieramy na łyżkę porcję farszu i kładziemy na patelnię lekko rozpłaszczając i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor - na niewielkim gazie.
SMACZNEGO. . . . .
Podajemy z czym kto lubi:)
Ja podałam z młodymi ziemnaczkami i sałatą w śmietanie :-)