Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś smażony z rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
oliwa 5 łyżek
ocet winny 1,5 łyżki
olej do smażenia
sól
łosoś filet 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś smażony z rzodkiewką

Rzodkiewki myjemy i kroimy w paski.Oliwę mieszamy z octem i solimy.Filety smażymy na rozgrzanym oleju przez 10 min,płat łososia po stronie patelni powinien być bardzo kruchy a wierzch powinien być prawie surowy.Rzodkiewki także smażymy na oleju przez 5 min.Podajemy filety polane sosem i posypanego rzodkiewkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 10.06.2012 07:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak