Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grecka zupa wielkanocna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
5 sztuk
masło
50 dag
koper
1 pęczek
ryż
6 łyżek
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 sztuka
podroby
cielęce g

Przepis i sposób przygotowania na: Grecka zupa wielkanocna

wymoczone i obgotowane podroby zalewamy 2 l wody solimy i gotujemy pół godziny na małym ogniu wyjmujemy i drobno siekamy w rondelku rozgrzewamy masło podsmażamy cebulę dodajemy koper i pieprz smażymy na małym ogniu przez kilka minut wlewamy wywar i wkładamy podroby gdy rosół i podroby są już prawie gotowe wrzucamy po wrzącej zupy ryż i gotujemy do miękkości przez podaniem doprawiamy sola pieprzem i sokiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak