Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kalarepkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3/4 kg
kalarepka młoda 2 duże szt.
szynka konserwowa 15 dag
śmietana kremówka 20 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
ser salami 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kalarepkowa

1. Ziemniaki i kalarepy obierz, pokrój na plasterki. Połówke sera zetrzyj na tarce, resztę pokrój na plasterki.
2. W formie ułóż ziemniaki, szynki i kalarepy, posypując serem i przyprawami. Ułóż plasterki sera, zalej kremówką, przypraw. Piecz ok. godz. w temp. 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.07.2011 14:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak