Zupa czosnkowa w bochenku

Zupa czosnkowa w bochenku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • jajka

    2
  • olej

    łyzka
  • 5 ząbki czosnku (moze byc wiecej)

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • rosół wołowy

    1 kostka
  • chleb

    1 okrągły bochenek - zakopek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tradycyjna zupa czoskowa moje odkrycie z Zuberca. Polecam na zimowe wieczory.

Przygotowuje sobie baze czyli chleb. Odkrajam wierzch chleba i wybieram miękisz ale nie cały, na bokach ma zostac tyle zeby chleb nie przemókl gdy bedzie w nim zupa i zeby jedzący z niego mogli go sobie wybierac łyzka razem z zupą.

Cebulę i czosnek siekamy, szklimy na oleju. Gotujemy wywar (albo rosół albo z kostki). Wrzucam miękisz chleba, dodaje przesmażoną cebule z czosnkiem. Następnie gorącą przelewam zupe do miskera gdzie ja miksuje, wbija jajka i jeszcze raz szybko miksuje zeby sie nie ścieły. Przyprawiam pieprzem i wegetą jesli jest taka potrzeba. Jelsi zupa wydaje mi sie za mało czosnkowa to wrzucam do niej posiekane 1-2 zabki czosnku i jeszcze raz miksuje wszystko. Ma miec fajny czosnkowy smak ale nie ostry wiec nie przeciskam czosnku przez praske tylko siekam na kawałeczki nozem. Wlewam do chleba, supię natka i gotowe. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

17.02.2012 19:22
super wygląda

Ewa104

07.07.2011 21:17
Póki co próbowałam żurku w chlebku.Ale czosnkowa zapowiada się pysznie.Pikantnie i smacznie.Mniam!

Sarenka

03.02.2011 15:48
Swietny pomysl.

basiulka20088

07.10.2010 08:15
super wygląda chyba się skuszę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat