Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Osuch ziemniaczany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
2 kg
cebula
3 sztuki
czosnek
2 ząbki
jajko
2 sztuki
śmietana
2 łyżki
mąka
2 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Osuch ziemniaczany

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcedzić mocno z wody. Cebule zetrzeć.Do masy ziemniaczanej dodać mąkę, jajka, cebule i przyprawy. Wymieszać. Wyłożyć całość do naczynia żaroodpornego lub brytfanny, na wierz dać odrobinę boczku. Piec ok 1 h w temp. 220 stopni. Po upieczeniu pokroić w kwadraty.Można podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.06.2011 16:53
fajne
Sylwia88 06.06.2011 12:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak