Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą

Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka - jedna podwójna

  • ciemny sos sojowy

    3 łyżki,
  • jasny sos sojowy

    2 łyzki
  • pół łyżeczki soli

  • pieprz

  • zielone cebulki

    2-3
  • kapusta pekińska

  • sezam

  • makaron chiński typu noodle

  • czosnek

    1 ząbek
  • wino ryżowe

    odrobina
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w małe kostki, polewamy sosem sojowym jasnym, skrapiamy winem, solimy, dodajemy pieprzu i odstawiamy do zamarynowania na 20 minut. W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Na woku rozgrzewamy trochę oleju (najlepiej sezamowego) i wrzucamy posiekany czosnek. Smażymy przez chwilę, po czym dodajemy zamarynowanego kurczaka. Mięso smażymy i zdejmujemy z woka. Szatkujemy kapustę i siekamy cebulkę. Ponownie rozgrzewamy woka i wlewamy trochę oleju.

Wrzucamy cebulkę, a po chwili dodajemy kapustę. Smażymy mieszając około 2 minuty i zdejmujemy z woka. Odcedzony makaron wrzucamy na rozgrzany olej (musi być go trochę więcej, żeby makaron nie przywierał). Smażymy go przez chwilę po czym dodajemy mięso i kapustę. Ja jednak nie smażyłam makaronu w oleju tylko dodałam makaron do woka z kapusta, miesem i wszystko razem wymieszałam i skropiłam sosem sojowym ciemnym chwilke podsmażyłam. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magical66

07.10.2011 19:59
faktycznie noodles

Małgorzata113

24.06.2010 11:13
Ciekawa jestem smaku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat