Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretką na biszkopcie
# 1 szklanka cukru
# 1 szklanka mleka
# 1/2 kostki KASI
# 2 pełne lyżki żelatyny
# 3 żółtka
# zapach waniliowy
# 1 galaretka cytrynowa
# 1 galaretka czerwona
# 1 galaretka dowolna
# biszkopt z 4 jajek ( ja miałam gotowy)
Wykonanie:
galaretkę cytrynową rozpuścić zgodnie z instrukcją natomiast 2 pozostałe rozpuścić w mniejszej ilości wody , kazdą oddzielnie.Żóltka KASIĘ i cukier utrzeć.Żelatynę rozpuścić w maej ilości wody i zalać szklanką wrzącego mleka. Do utartych żółtek dodać serek i utrzeć na pulchną masę.Tężejącą cytrynową galaretkę wylać na biszkopt włożony do tortownicy . Galaretka powinna być nię za mocno stężała aby lekko weszła w biszkopt. Następnie Pokroić w kostkę czerwoną galaretkę . Do utartych zółtek z serkiem wlać żelatynę , wymieszać , dodać kostki galaretki i jeszcze wymieszać i szybko wylać na biszkopt. Schłodzić a następnie zalać ostatnią galaretką.