Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarkowy keks

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
1/2 kostki
jajko
4 szt
mąka pszenna
20 dag
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
pieczarki
25 dag
cebula
2 szt
żółty ser
10 dag
papryka czerwona
1 strąk
posiekana natka
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
olej
szynka
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy keks

CIASTO; żółtka oddziel od białek, utrzyj z masłem. Wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, połącz. Białka ubij, wsyp sól.Delikatnie wymieszaj z ciastem. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wędlinę pokrój w kostkę, paprykę oczyść pokrój w kostkę, cebulę obierz, posiekaj, pieczarki oczyść pokrój. Cebulę i pieczarki podduś na oleju. Ostudż, przełóż do ciasta, dodaj ser, paprykę i wędlinę, posyp natką, połącz, przypraw. Masę włóż do formy keksowej. Piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 05.11.2011 21:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak